Apple bare utestengt populære iPhone Chat App Telegram for å vise upassende innhold

Telegram er ikke bare en gammel måte å sende trykte notater over lange avstander. Det er også en av de mest populære iPhone- og Android-chatappene i verden, som konkurrerer med iMessage, Facebook Messenger, WhatsApp, Skype og alle de andre meldingsappene der ute. Men Apple fjernet Telegram fra App Store på onsdag, og tok også ned den eksperimentelle Telegram X-versjonen i prosessen. Det viser seg at telegramappene brøt Apples regel, ved å vise upassende innhold.

“Vi ble varslet av Apple at upassende innhold ble gjort tilgjengelig for brukerne våre, og begge appene ble tatt av App Store,” sa han. “Når vi har beskyttelser på plass, forventer vi at appene skal være tilbake på App Store.”

Konsernsjefen forklarte ikke hva Apple hadde funnet som bryter med App Store-regler. Tross alt, messaging apps, inkludert Apples iMessage, kan brukes til å spre upassende innhold. Det er ikke grunn til å forby chatprogrammer. Det betyr at noe annet i appen brøt reglene.

Som mange av sine jevnaldrende er Telegram et rikt chat-program som tilbyr end-to-end kryptering, og støtte for samtaler samt hemmelige samtaler. Men Telegrams sikkerhetsfunksjoner var tilgjengelige for brukerne selv før noen av sine rivaler begynte å bruke dem. Det er derfor Telegram har sett litt kritikk for å være det valgfrie våpenet for terrorister når det gjelder forvirrende kommunikasjon. I mellomtiden gjør alle de populære chat-appene det også.

Når det er sagt, kan telegrambrukere som har appen installert på iPhones og iPads, fortsatt bruke den til å sende venner til venner. Du kan fortsatt bruke alle apper som er fjernet fra App Store, så lenge du allerede har den på enheten din. Nye brukere vil imidlertid måtte vente på at Apple skal godkjenne Telegram, noe som sannsynligvis vil skje snart.