“Die with me” er en chat-app for å dele telefonens siste gisp

Er mennesker også avhengige av smarttelefonene sine? Jeg lar spørsmålet henges og peker deg på et kunstprosjekt i chat-appform: Die With Me er en (betalt) app som bare kan brukes til å chatte når telefonen din (og samtalerens telefoner) er på 5% eller mindre batteri igjen.

Appen er et “kunstprosjekt“, sier co-creator Dries Depoorter – kunstnerhalvdelen av laget bak Die With Me, sammen med web dev, David Surprenant.

Det er mulig at paret har utilsiktet snublet på løsningen for teknisk avhengighet: Apper som bare fungerer innenfor svært spesifikke og begrensede vinduer.

Sikkert konfigurerbare tidvinduer der bestemte apper ikke kan nås, ville være en praktisk OS-funksjon for å styre enhets tvang og ringe ned om kvelden.

Men hvorfor en batteribasert chat-app? Hvordan kom de opp med ideen om å dø med meg?

“Jeg er en kunstner som arbeider med teknologi. Mesteparten av arbeidet mitt handler om overvåking, sosiale medier og personvern, sier Depoorter. “Jeg prøver alltid å komme opp med originale ideer som forteller noe om disse temaene” – flagging, som et “perfekt eksempel”, en annen av hans verk: En lotteri-billettsalgsmaskin hvor du kan vinne opptil 25 000 falske tilhenger for Instagram og Twitter-konto.

Han sier at han mistet seg i en by noen ganger etter at han ikke kunne finne veien tilbake til hotellet fordi telefonen hans hadde dødd. “Jeg tror at alle med en smarttelefon landet en gang i denne typen situasjon. For meg var dette veldig inspirerende, “legger han til.

“Som digital kunstner ønsket jeg virkelig å gjøre noe med denne følelsen. I lang tid hadde jeg teknikken i hodet mitt på en app som du bare kan bruke når du har mindre enn 5% batteri.

“Men jeg hadde ingen anelse om å gjøre appen interessant. Senere kom jeg opp ideen om å gjøre det til et offentlig chatrom. ”

Hvorfor trodde de ideen ville resonansere med smarttelefonbrukere? “Jeg tror fordi apps som dette ikke eksisterer, og jeg synes det er en ny følelse vi alle kan gjenkjenne,” sier han. “Å ha et lite batteri på dine følelser. Det føles som om du var avhengig av teknologi.”

Etter at du har betalt $ 0,99 for å laste ned appen iOS (eller Android) – en prismerking er nødvendig for å finansiere serverkostnadene for prosjektet. Du må vente til du har 5% eller mindre batteri igjen før du er i stand til å skriv inn et kallenavn i appen og bli innvarslet til sitt minimalistiske, flyktige offentlige chatrom.

På dette tidspunktet vil du ha et gjennomsnitt på omtrent fire minutter chattid – avhengig av enheten og batteriet – før telefonen din bokstavelig talt trekker kontakten på samtalen. (Eller vel, jeg antar at du kan ha en ekstra batteripakke i ventemodus og fortsett å mikrodosere da batteriet% dips for å forsøke å opprettholde forbindelsen.)

Hvorfor slo de seg på 5% nøyaktig? “Vi prøvde å finne en balanse, slik at du kan bruke appen, men du har også stress for å bruke det,” sier Depoorter. “Og vi vet for iPhone hvis du går mindre enn 10%, kan det dø hvert øyeblikk.”

“Mesteparten av tiden slutter du med rundt 30 personer i chatterommet,” legger han til. “De går og nye folk kommer inn. Noen ganger kan det ta litt tid fordi for noen telefoner er prediksjonen til% batteriet ikke veldig bra. Vi så folk som deler tips om hvordan de skal bo i lang tid. ”

Hvis ingen andre kommer til å være i dårlig batteristrøm når du er, og du befinner deg alene i chatterommet, kan du bla gjennom tidligere meldinger – eller legge igjen en melding for en fremtidig forbigående bruker å finne.

Ikke alle meldinger kommer til å være hyggelige, tydelig, med tanke på den anonyme transience involvert – mye som å lese graffiti igjen på innsiden av en offentlig toalettdør – og noen vurderinger klager over at rasistisk og seksistisk språk blir bandied om. Andre sier at appen kan være morsom.

Depoorter sier at hans favoritt chat-melding så langt er helt på meldingsobservasjon at: “denne appen er som livet, nye mennesker kommer og går bort og du glemmer dem og når du er borte, er du glemt”.

Dette er hans favoritt samtale:

– Malk (4%): faktisk er det litt trist. Jeg trenger min vekkerklokke om morgenen. Så når jeg dør, må jeg vente på det å lade opp og slå på
– Pablo (3%): ikke glem!
– Malk (4%): yup
– Pablo (3%): Jeg vil deg ikke. Løs jobben i morgen!
– Malk (4%): Jeg har ingen
Så kommer dø med meg til å leve lenge (og de håper velgang) eller er ideen for kunstprosjektet å være ephemeralt også – og appen blinker ut av eksistensen i den ikke-fjerneste tiden?

Ingen rett svar fra Depoorter på det, men han sier at de “jobber hardt med noen spennende store oppdateringer!”, Og legger til: “Vi kan ikke fortelle noe 🙂 Men vi kan ikke vente med å dele oppdateringen!”

Formentlig, gitt alle utropstegnene, mente han å skrive “spennende” ikke “spennende”. Uansett, enten ordet fungerer nesten gitt den eksistensielle konteksten.