Foreldre varslet om barn med ny app, Roblox

Det er et treffspill hvor du kan utforske imaginære verdener og hvor barna kan samhandle med andre barn, men det virker som om Roblox også tiltrekker seg mye eldre spillere med sketchy motiver.

Spillet sier at det setter brukere under 12 år under begrensede chat-funksjoner, men da noen foreldre prøvde det, fant de andre brukere som utgjør at barna skulle instruere seg for å få karakterene til å simulere sexhandlinger.

Nå håndhevelse advarsler deg: prøv alltid en app ut selv først og ikke klandre spillet – dette kommer ned til foreldrene blir involvert og engasjert.

“Foreldre trenger å være mer involvert med teknologi enheter barna bruker. Vi har regler og lover – ikke kjør til en viss alder, må gå gjennom kurs og bestå en test – men vi gir barna alt dette teknologi, sier Sgt. Michael Harris, en cybersecurity ekspert med Colorado Jefferson County Sheriff’s Office.

Han har et ordtak å hjelpe: Spill spillet, ikke si navnet ditt. Med andre ord, spill spillet og ha det gøy, men når det blir personlig, da må du heve det røde flagget.

Sgt. Harris sier CommonSenseMedia.org er en stor ressurs for foreldre og inkluderer selv ‘What Is?’ videoer for å forklare de nyeste chat-appene.