Ny iPhone-feil blokkerer brukere fra chat-apper

Apples nyeste iPhone-programvare iOS har blitt plaget av feil siden lanseringen i oktober i fjor. Nå har det blitt oppdaget en ny feilmelding som låser brukere ut av bestemte chat-apper.

Feilen påvirker iPhone-eiere som sendes et bestemt tegn fra det sørlige indiske språket Telugu, som blokkerer tilgang til populære programmer som Meldinger og WhatsApp, The Verge-rapportene.

Den eneste kjente måten rundt feilen er å spørre en venn om å sende deg en tekstmelding, sier nettsiden, slik at du kan “slette tråden som inneholdt den dårlige karakteren.”

Feilen er ikke eksklusiv for iPhone, sier Alphr, da det også kan føre til at stasjonære datamaskiner kontinuerlig startes på nytt. Problemet påvirker også enheter som Apple TV, iPads og Apple Watches.

Mens du kan unngå disse symbolene og vente på at Apple skal fikse feilen, sier TechCrunch at det er en rekke “dårlige” personer som bevisst sender den bugged karakteren til intetanende iPhone-eiere.

Noen tvilstilte Twitter-brukere har bedt folk om å retweet et innlegg med Telugu-symbolet for å fange opp de med Apple-enheter, sier tech-siden. Heldigvis har de fleste pranksters “ikke mange tilhengere.”

Ifølge Alphr har Apple allerede funnet en løsning, og er for tiden i gang med beta-testing av en programvareoppdatering for å rette feilen. Teknikgiganten planlegger å utstede løsningen “så snart som mulig”.

Inntil da anbefales iPhone-brukere å være forsiktig når de mottar meldinger fra ukjente kilder, sier nettsiden.